Wkleiles tutaj sztuki walki, ktore czesto przydaja sie na ulicy
zapomniales jeszcze o boksie
miejmy nadzieje, ze ktos z tego skorzysta i wybierze sie na trening, ktorejs z tych sztuk walki
_________________ Powiewa flaga, gdy wiatr się zerwie - a na tej fladze biel jest i czerwień.
Czerwień to miłość, biel - serce czyste - piękne są nasze barwy ojczyste !
sezon 2009 - 6 983 km
Madnes [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 12:34
czy ktos z piszacych na forum trenuje bądź trenował jakąś sztuke walki i moze podzielic sie doswiadczeniem??
Wojtalo [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 13:57
Samouczek Krav Magi i Combat 56. Polecam obydwie sztuki walki pozdrawiam
Co do polecania...
Wg mnie najlepsze MMA(laczenie kilku sztuk walki)
Kick-boxing i boks na drugim miejscu-wiadomo o co chodzi...
Judo-jak kogos rzucisz p ziemie wiatpie czy bedzie chcial dalej walczyc
Style parterowe(BJJ,zapasy,Jiu Jitsu,) bardzo skuteczne ale podczas starciu w wiekszych grupach odpadaja wiadomo ktos moze dolozyc kopniecie z boku...
Jakie jest wasze zdanie?
TomekKSA [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 18:52
Ciekawy temat Ja osobiscie lubie kickboxing ale podziwiam zawodnika Sambo Fedora Emalianienke..Dolozyl do Sambo elementy uderzen i kopniec i w walkach pride wszystkich tlucze..On jest przykladem ze nie trzeba chodzic do mega klubu i miec wypasionej silowni zeby sie dobrze bic..
tak jak we wszystkim najwazniejsze sa checi i motywacja...
Jesli czegos nie zalapiecie dzisiaj to moze za tydzien...
jesli nie za tydzien to za miesiac...
Przykladem tego jest Fedor...
Nie mial latwego zycia a wyrosl na wielkiego wojownika...
Ja osobiscie podziwiam rodzine Gracie... tworcow BJJ...
TomekKSA [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 20:15
Pamietam jak jeden z rodziny Gracie wygral jakis turniej na gole piesci praktycznie bez zadawania ciosow stosowal same techniki z BJJ..
To byly poczatki UFC... To byl Royce Gracie!
Jego walka z Patem Smithem:)
BJJ w pewnym momencie krolowalo w walkach UFC.
TomekKSA [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 21:46
Teraz UFC jest strasznie zmienione..Chuck Lidel ktory jest tam mistrzem swiata trenuj ciosy rekoma ktore niczym nie przypominaja tych z boksu..Sa ta jakby takie wiatraki..Teraz Mirco Cro Cop zaczal walczyc w UFC i pierwsza walk wygral Juz niedlugo obije ryj Lidelowi Polecalbym trenowanie BJJ a techniki kopniec i uderzen rekoma samemu sobie dopracowac..
b_b_AT [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 21:58
hehe czekalem kiedy gfg zalozy taki temat
a co do tematu Aikido, Combat 56 i mordercze walki na sparingach ETN
Boks pod kontem MMA jest calkiem inny niz boks "klasyczny"
Kazdy styl walki,ktory jest wykorzystywany pod nauke MMA jest modyfikowany...
Sam zauwazyles uderzenia jak wiatraki...ale pomysl jaka sila jest w takim jebnieciu...
trafienie i KO.
BJJ i uderzenia...nawet ciekawa kombinacja...
Aikido
TomekKSA [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 22:50
Tak naprawde sie zastanawiam czy mozna MMA nazwac osobna sztuka walki..To jest wedlug mnie federacja taka jak PRIDE UFC czy K-1..Spotykaja sie tam rozne style..Swoja droga ciekawe jest Karate Kyokushin..Lubie kopniecia opadajace z gory albo frontkicki na szczeke..Glaube Feitosa wybil takim frontalem zeby Goodridgowi
Glaube Feitosa wybil takim frontalem zeby Goodridgowi
Widzialem ta walke... ale Garry dalej podjal walke...
Goodrig to wspanialy zawodnik.zapamietalem sobie jego jedna walke w UFC-ta ktora nokautuje kolesia w parterze lokciem po kilkunastu sekundach
mma czyli mixed martial arts-mieszane sztuki walki to nie jest federacja. to skrot.
Ciekawe jest Judo... mam taka kolezaneczke ktora jak mna rzucila o glebe to przez kilka dni odczuwalem skutki tego starcia
pret0r [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 23:50
hm a wg. mnie dobrze sprawdza się Jet Kune Do i Escrima Doce Pares ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum